Céljaink, törekvéseink


Céljaink

A HétKaland Egyesület legfőbb céljának tartja, a hazai és magashegyi túrázás különböző formáinak minél szélesebb körben való elterjesztését, megszerettetését. Programjaink felölelik a természetjárás és a szabadban űzhető sportok több fajtáját, így hegymászástól a kerékpározásig. Szervezünk hazai tájakra valamint a Kárpát-medence és az Alpok hegységeibe: - gerinctúrákat, csúcsmászásokat, via ferrátazasokat - különböző nehézségű evezéseket, vízitúrákat, - kerékpártúrákat és - barlangtúrákat, barlangász hétvégéket.

Családok felé
Hiánypótló törekvésünk a családos kirándulások, családos táborok, túrák szervezése. Olyan kikapcsolódási lehetőséget szeretnénk teremteni a családoknak, ahol a szülőket nem éri kellemetlen megkülönböztetés, ha a gyermekeik nem tisztelettudó felnőttek módjára viselkednek. Ezen programjainkon, ahol együtt nyaralhat, túrázhat a család, külön gyerekeknek, kamaszoknak és külön felnőtteknek szóló programokat tervezünk, hogy a szülőknek is lehessen kikapcsolódásra alkalma.

Baráti csoportoknak, osztályoknak
Köztudott, hogy a közösen átélt kaland mennyire megerősíti egy csoport, közösség összetartozását. Ennek jelentősségét felismerve kínálunk lehetőséget  több napos programok, kalandtúrák osztálykirándulások (vízitúrák, izgalmas, de általánosan teljesíthető hegyi túrák, kerekezések) megszervezésére is.
Előzetes megkeresés után a csoprt igényének megfelelően közösen alkotjuk meg a kivánt program tervét.
Az úgynevezett zártkörű program kérésével a hetkaland@gmail.com emailen vagy a 20-325-2426 tel-n tudsz megkeresni minket.

... a természetben

Tudatos természetjárókként óvjuk és védjük természeti értékeinket. Rendszeresen szervezett szemétszedő akcióink során egy-egy közkedvelt kirándulóhelyet, vagy folyószakaszt tisztítunk meg a nem oda való szeméttől.

Legfőbb elveink
A biztonság, a csoporterősítés és a személyes kapcsolatok megteremtése érdekében kerüljük a nagy csoportokat, hegyi túráinkat többnyire 8-13 főre tervezzük, különösen azokon a túrákon, amelyeket veszélyesebb, izgalmasabb helyekre szervezünk. Nagy hangsúlyt fektetünk az egymásra való odafigyelésre, egymás segítésére. Támogatóink segítségét hálásan fogadva, a kisebb létszám ellenére is a lehető legkedvezőbb részvételi díjra törekszünk.