Vigyázat, ehető! Filmvetítés

  • Posted on: 4 March 2013
  • By: Admin

 

...egybekötve a Hétkaland Baráti Kör estével!

2012. december 1-9. között országos kisközösségi filmhetet rendezett a Védegylet a mezőgazdasági sokféleségről, amelybe bármely közösség vagy magánszemély beszállhatott szervezőként. A résztvevő közösségek ingyen és bérmentve hozzájuthattak egy DVD-kollekcióhoz, telis teli a legkülönbözőbb kis- és nagyfilmekkel, melyek a legkülönfélébb kérdéssekkel foglalkoznak.

Ezeket a filmeket fogjuk levetíteni március 22. péntek este 18:00-tól a KIM Irodában.

 

Néhány témafölvetés kedvcsinálónak:

  • Milyen a menza és mit eszünk otthon? Változatos, egészséges, ízletes?
  • Miért népszerűek a közösségi kertek, hogyan működik a „doboz-rendszer”?
  • Honnan szerezzük be az ebédhez a hozzávalókat? Mire figyeljünk vásárláskor?
  • Mik azok a tájfajták? Mi történik egy vetőmag-börzén? Miért divatosak újra a piacok? Megbízhatunk a termelőkben? Tudjuk, hogy mit, hol és hogyan termesztenek?
  • A permakultúra és társai. Környezetkímélő termesztési praktikák. Mit vessünk a kertünkbe, és mit áruljunk a piacon? Mit keresnek a vásárlók? Milyen hatással van a változó, szélsőséges időjárás a gazdaságunkra? Mit termesszünk a jövőben és hogyan?

Helyszín: változás! A KIM iroda helyes címe 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10.

                     

Nagyobb térképre váltás

 

Az este programja:

18:00-kor kezdődik a filmvetítés, amely hozzávetőleg 20:00-ig tart. A filmek különböző témája és hossza miatt (10 percestől az 1 órásig mindenféle hosszúság megtalálható) kisebb-nagyobb szünetekre, beszélgetésre is sor kerül. Utána a közgyűlést készítjük elő, majd közös játékra is sor kerül. Maradjon mindenki!
Némi harapnivalót, gyümölcsöt, amellyel meglephetjük egymást, örömmel fogadunk, szörp az biztosan lesz! S amit senki se felejtsen otthon: ötleteit, vidámságát, beszélgetős kedvét, érdeklődését!

Sok szeretettel várunk benneteket!

Szervezők: BÁgi, Kata, Miki