CSEND-túra

CSEND-túra

• ideje: 2012. március 25.
helyszín: Pilis-Visegrádi hegység
• nehézségi szint: 2. kalandszint
• utazás:  tömegközlekedéssel
• létszám: max. 10 fő
részvételi díj:
 

Kedves Barátaink, Imatársaink!

Egy rendhagyó csendes imatúrára hívunk Benneteket 2012. március 25-én. Nagykovácsiból tartunk majd Piliscsabára, utunkat teljes csendben tesszük meg, miközben vezetést kapunk ahhoz, hogy a természet felé szemlélő módon, elmélyülést szolgáló gyakorlatokon keresztül forduljunk. Ehhez Nemes Ödön Imádkozás a természetben című imagyakorlatait is segítségül hívjuk majd. Csendünket nem fogják zavarni más turisták, mobiltelefonjaink vagy cseveghetnékünk. Az észlelés gyakorlásával, érzékszerveink bevetésével a teremtett természeten keresztül szeretnénk közelebb kerülni Isten személyes megtapasztalásához. Ez segíthet bennünket később lelkünkben is megtalálni Isten csendjét.

Ha szívesen szentelnéd figyelmed Istennek ezen a módon, és részt tudnál venni az egész napon, amely 7.45 - 20.00 között tart, jelezz a tamlind@gmail.com címen, vagy hívj a 20/ 483 7871 telefonszámon. Olyan résztvevők jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják, hogy az egész napot - a megosztó körök kivételével - csendben, a társakkal való beszéd nélkül töltik (vettek már részt csendes lelkigyakorlaton, vagy szeretnék megtapasztalni ezt a jelenléti, illetve imamódot).

Kérünk, vedd figyelembe, hogy a túra alacsony létszáma (10 fő) miatt a később jelentkezőknek nem biztos, hogy lesz lehetősége ezúttal részt venni, ezért csak akkor jelentkezz, ha biztos vagy benne, hogy valóban velünk tudsz tartani ebben az időpontban. Jelentkezéseket március 16-ig tudunk fogadni.

Alább láthatod a túra részletesebb leírását, mely alapján eldöntheted, hogy az Istenre való figyelésnek ez a lehetősége megszólít-e téged.

Szeretettel hívunk és várunk:
Molnár András, Medgyessy L. Emmánuel és Tamási Linda
(molnar.andras@mariaut.hu, medgyessylaszlo@gmail.com, tamlind@gmail.com )

CSEND-TÚRA
2012. március 25.
Útvonal: Nagykovácsi – Piliscsaba, 12 km
Az imaút célja: megfigyeljük, hogyan van jelen, a természeten keresztül mit üzen Isten. Az elcsendesedés által készítjük a lelkünk Isten teljesebb befogadására.
Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő, réteges ruházat (melyben egy helyben sem fázol!), esőkabát, bejáratott zárt cipő, a leüléshez egy szigetelő réteg, egy napi élelem. Utunk alatt mobiltelefonjainkat kikapcsoljuk, útitársainkkal a megosztások kivételével nem fogunk szavakkal kommunikálni.

Nagykovácsiból, a templomtól indulunk Kemenes Gábor atya „útravalóját” , bevezetőt és rövid adorációt követően. Az indulástól figyelünk lépéseink és légzésünk ritmusára és „ízére”. Utunkat meg-megszakítjuk a Fehér úti elágazásnál, majd a Kutya-hegy nyergén, ahol egyenként elvonulunk egy-egy tematikus elmélyülésre. Ezek alkalmával lehetőségünk van Isten teremtett világát egész valónkkal észlelni és befogadni érzékszerveink (látás, hallás, szaglás, tapintás) minél teljesebb használatával. Ebédünket rövid megosztást követően közösen, az ízek észlelésének jegyében fogyasztjuk el - hozzunk könnyű, természetes élelmiszert, amit szívesen megosztanánk útitársainkkal (gyümölcs, zöldség, magvak, víz, tea, stb.) Utunk hátralévő részét a Kőris-völgyben szakítjuk meg ismét. Megérkezés, megosztás után csendben a Kálváriához megyünk Piliscsabán, ahol a keresztnél záró imával fejezzük be túránkat, majd a visszaút előtt Csabán szentmisén veszünk részt.
 

 --

AMDG