Svájci ikercsúcsok 4000m fölött

túra időpontja: 2014. július 25 - augusztus 1.
helyszíne: Monte Rosa csoport; (Lyskamm; Castor; Pollux; Roccia Nero; Breithorn);
jellege: bakancs+
nehézségi szint: 7. kalandszint
létszám: 9 fő
túravezetők: Hományi András Ferenc
részvételi díj: 50.000 Ft (felvonóval, biwakolva, élelem nélkül) egyesületi tagoknak kedvezmény
biztosítás: egyénileg, kötelező
jelentkezés: http://hetkaland.hu/jelentkezes

 

Castor és Pollux, a spártai dioszküloaszok, Tündareósz és Léda két ikerfia. Nevük azt jelenti, hogy egyikük Zeusz fia, és ezért halhatatlan. A két hős példás testvéri szeretettel ragaszkodott egymáshoz. Együtt vettek részt egy sor hősi vállalkozásban, az argonauták útján, a kalüdóni vadkanvadászaton, s Héraklész harcostársaiként az amazónok elleni háborúban. Az ezt követő csetepatéban Castor életét vesztette; Pollux ekkor le akart mondani a halhatatlanságról, amely örökre elválasztotta volna szeretett fivérétől. Zeusz végül úgy döntött, hogy a két ikertestvér együtt maradhat, ha megosztoznak a halhatatlanságon, és egyik nap az égben, a másik nap az alvilágban élnek...

S hogy ez miért fontos nekünk?

Van az olasz svájci határon egy 4000 fölé magasodó ikercsúcs. Neveiket e két mitológiai személytől örökölték, és én csak titkon remélem, hogy mikor mi arra járunk éppen az égben járnak, és nem az alvilágban...

időpont: 2014. július 25 - augusztus 1.

helyszín: Monte Rosa csoport; (Lyskamm; Castor; Pollux; Roccia Nero; Breithorn);

Feltételek: az MTT honlapján található 6 pont szerint:
4000 méter fölötti túrákon való részvételhez
1. Legalább 4000 méter körüli megjárt túra.
2. Biztos tájékozódási képesség. Önállóság. (A hegyen tudjál önmagadtól is elboldogulni; hiszen többször előfordulhat, hogy a csapat nem együtt fog mozogni, illetve speciális esetben magadra lehetsz utalva, és egyedül kell biztosítanod legalább a saját biztonságod, és megoldani lejutásodat a hegyről.)
3. A magashegyi felszerelések biztos ismerete és megléte (hágóvas, jégcsákány, beülő, kötél és csomók).
4. Írásos nyilatkozat arról, hogy saját felelősségedre veszel részt a túrán, és mindenben elfogadod a túravezető vagy helyettese utasításait.
5. Korrekt felkészülés a hegységből. Főbb csúcsok és az útvonal tervének az ismerete. Informálódj! Fizikális és pszichés felkészülés a hegymászásra.
6. Ajánlott legalább egy 3000 méter közelében eltöltött éjszaka.

Kalandra fel!

Hományi AS

jelentkezés