Pilis lankáin II.

 

  • ideje: 2014. július 5. (szombat)
  • helyszín: Pilisszentkeresztről Pilisborosjenőre...
  • nehézségi szint: 3. kalandszint, a táv kb. 17 km
  • utazás: tömegközlekedéssel, egyénileg
  • részvételi díj: ingyenes, önköltséges
  • túravezető: Györgyi Csaba

Találkozó: 2014. július 5., szombat, 8 óra 5 perckor, a Batthyány-téren, lent a HÉV indulásnál!

Útvonal: HÉV-vel Pomázig (indul: 8.18-kor, kiegészítő jegy szükséges a Budapest-bérlethez, kérem a találkozás előtt megvenni, ára: 250 Ft) - Pomázról Pilisszentkeresztre Volán-busszal (indul: 8.55-kor, ára: 310 Ft), majd Dera-szurdok - Csobánka (a faluba nem megyünk be) - Nagy-Kevély (igen szép kilátás!) - vissza az Egri várhoz - Pilisborosjenő (pontosabban egy söröző, ahol már „nagyon szeretnek bennünket”).

Táv: 17,5 km. Emelkedés: 648 m. Süllyedés: 751 m. Több alkalommal is számíthatunk makacs emelkedőkre. A várható meleg időre való tekintettel egy kényelmes, de egyenletes túra-tempót fogok meghatározni. Mindenkit szívesen látok, de úgy vélem, ezt a túrát leginkább a gyakorlott túrázók fogják igazán élvezni. Aki velünk tart, kérem, hogy hozzon elegendő mennyiségű vizet (min. 2 l) és sapkát (abból nem kell 2 l, elég lesz 1 db).

Érkezés vissza Budapestre: kb. 18 órakor.

Kérek szépen egy e-mailes visszajelzést, bármi esetre: pl. hirtelen betegség, kedvezőtlen időjárás-előrejelzés. Ebben az esetben előző este azokat, akik megadták az e-mail címüket, időben tudom értesíteni arról, hogy a túra elmarad. Természetesen az is jöhet túrázni, aki nem jelezte előre a részvételi szándékát, csak akkor benne van a pakliban, hogy nem értesül a túra esetleges törléséről.

Csab

Jelentkezés:
0630-416-5212
gyxaba@gmail.com
gyorgyicsaba.hu