Csiki csendes hótalpas imatúra

A túrár Molnár Andris, egyesületi tagunk szervezi, a Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft. keretein belül.
 
 • A túra ideje:  2014. január 23-26.
 • Helyszíne: Csíksomlyó (bázis) Csiki havasok
 • Jellege: csend-túra, szemlélődés, ima
 • Nehézségi szint: 3-4. kalandszint
 • Utazás: autóbusz
 • Létszám: korlátozott (19 fő)
 • Szállás: Csobánka: Csíksomlyó, Hotel Salvator**, 2-4 ágyas szobákban, (a Kegytemplommal szemben)
 • Részvételi díj: 3 éjszaka Hotel Salvarorban** (Csíksomlyó, kegytemplommal szemben) reggelivel és vacsorával: 22.500,- Ft
                            Zarándokbusz: 19.400,- Ft
                            Túravezetés és szervezési költség: 13.600,- Ft
 • Biztosítás: kötelező
 • Túravezetők: András, Kata
 • Jelentkezés, és további információk: http://zarandokturizmusert.hu/tart/farticle/23/11/1

 

 „Erősebb a szeretet a hidegnél, és a fény világosabb lesz a sötétségnél” […]
„Telünk hidegében új élet akar megszületni: megtörve minden fagyot, virágzásnak indul.”
(Anselm Grün)

Szeretettel hívunk az új év első csendes lelki imatúrájára, melyet 2014. január 23-25. között szervezünk az erdélyi Csiki havasokon.

Az út különlegessége, hogy vasárnap részt veszünk a hargitafürdői Pálos kolostor felszentelésének ünnepén is.
Az előtte lévő három napban a csiki vidéket hótalpakon járva elgondolkodtató elmélkedéseket tartunk, és a csöndre figyelve megérezhetjük azt a halk, szelíden hívogató szót, amellyel Isten szól hozzánk. Szelíden, szeretettel, életet formál lelkünkben. A visszavonulásban, jelenlétben megtapasztaljuk lelkünk mélyén az élet születését, mely beragyogja napjainkat. Templomot építünk, Istennek formálunk házat lelkünkben, befogadjuk őt teljes szívünkkel, lényünkkel.
És megéljük a valóságban is, hogy új szentély, új kolostor születik – a pálosok Erdélybe való visszatérésének történelmi pillanatát velük közösen ünnepeljük meg Hargitafürdőn, a kolostor szentelésének alkalmával.

Hívjuk mindazokat, akik szeretné megélni a tél csendjét és ragyogását, személyesen és közösségben másokkal, lelki impulzusokkal segítve, befelé és kifelé figyelve arra ami megszólít, a természetre és Isten felé nyitottan, valamint egymás és a táj felé, a szépségek és nehézségek be- ill. elfogadására.
Aki testileg-lelkileg bírja a tervezett napi utakat (a hótalpazáshoz nem szükséges korábbi gyakorlattal rendelkezni, azok bátran kipróbálhatják, akik egynapos hegyi túrát meg tudnak tenni).

Útvonalunk, lelki - imádságos ill. csendes - téli, részben hótalpas gyalogtúrák különböző helyszíneken vezet - Tordai-hasadék séta, Egyeskő egész napos túra, Pogány-havas félnapos túra, Csíksomlyón téli keresztút. Látogatás és részvétel Hargitafürdőn a pálos kolostor felszentelésén.

Részletes túraleírás, és jelentkezés itt

Ha megszólított az Istennel való találkozásnak ez a formája és szeretnél velünk tartani, nyitott vagy a csendes imában megjelenő örömökre, szépségekre és esetlegesen felmerülő nehézségekre is, kérlek jelentkezz a www.zarandokturizmusert.hu oldalon, vagy hívd telefonon a 0630544 4364-es számot.

A túra létszáma korlátozott (17 fő), emiatt jelentkezéseket 2014. január 12-ig tudunk elfogadni.

Szeretettel várunk:
András, Kata, Lea