Magasságok és mélységek

 Magasságok és mélységek

- Istennel a hegyekben - 

 

 

 • ideje: 2013. április 5-7. (3 nap)
 • helyszín: alpesi hegyek, Semering-Rax, Máriazell, Bécs
 • nehézségi szint: 3-4. kalandszint
 • utazás: kisbuszokkal
 • létszám: max. 16 fő fő
 • részvételi díj: 27.000 Ft 
    tartalmazza: szállást 2 éjszakára, utazást, felszerelés kölcsönzés díját, kétszeri meleg ételt, túra és csendtúra-vezetést
    nem tartalmazza: az egyéni hideg élelmet
 • biztosítás: egyénileg
 • túravezető: Udvardy Miki, dr Molnár András
 • szállás: Máriazell: Korda magyar zarándokház, Bécs: Loretto lelkiségi központ
 • Jelentkezési határidő: 2013. március 31.  (17.000,- Ft előleggel - utalni lehet a válasz e-mailben megadott számlaszámra)
    (Jelentkezési határidő után is lehet jelentkezni, de előfordulhat, hogy nem lesz már hely!)
   

Imádságos alpesi túrák, bécsi Élőrózsafűzérrel egybekötve.

...ezt programot azoknak a vallásos embereknek ajánljuk, akik szeretnének a Húsvéti feltámadás örömét mélyebben megélni ...,
fizikai magasságokba feljutni azért, hogy közelebb kerüljenek a belső mélységükhöz,  önmagukhoz és Istenhez.
Akik szeretnének csendet tartani, s imádságba mélyedni, mélyebben megélni hitüket, s mindezt másokért megtenni...


 

Átmenet a télből a tavaszba - a hó tisztasága, a feltámadás, az újjászületés öröme...
A természet és az emberalkotta környezet szemlélése, közép-Európai távlatok...
Isten hatalmas műveinek csodálata, személyes átélése, magasba hágás - belső mélységek...
Készülés a hazatérésre - a megtapasztalt isteni öröm továbbadása otthonunkban, környezetünkben...

Húsvét utáni péntektől vasárnapig barangolunk a Mária-Út osztrák szakasza mentén lévő Semering és Máriazell alpesi tájain, hótalpakkal hegyet mászunk, csendtúra alkalmával Isten bennünk megszólaló hangját figyeljük, valamint résztveszük a Bécs körüli Élő Rózafűzér zarándoklat legszebb szakaszán és felajánljuk közös imánkat a városért és Közép-Európáért.

A program tervezet:

1 nap:
Hótalpas túra a Rax-fennsíkra (16 km, 900 m szintemelkedés) a hegymászók és a háborús hősüök tiszteletére épült kápolnához (kedvező időjárás esetén), előtte Mária-Schutz kegytemplomának felkeresése a Semeringen, melynek szentélyében a szentkút vize csordogál. Szállás Máriazellben.
 

2. nap:
Délelőtt a Máriazell kegyhelyen a bazilika és a kincstár meglátogatásának lehetősége és/vagy csendes szemlélődő túra a környéken (12 km), délután utazás Bécsbe, este séta lehetőség a belvárosban, Stephansdom, a pócsi ikonnal.

3. nap:
Becsatlakozás a Bécs körüli Élő rózsafűzér zarándoklat északnyugati szakaszához, a Bécset övező egyek gerincén: Heiligenstadt - Leopoldsberg - Kahlenberg - Sophienalpe - Hütteldorf;  karizmatikus énekekkel és közös jókedvű imában az osztrák testvérekkel, útközben szentmise, a vásros és a térség eucharistikus megáldása a hegyről, kb 22 km.

Mit fntoljon meg, aki erre a zarándoklatra jelenkezik?
A program alapvetően lelki túra, Isten műveit és nekünk szánt útjait, a feltámadt Krisztus jelenlétét keressük, húsvéti örömben. Az élő rózsafűzér zarándoknap során a jókedvű együttlét, a karizmatikus énekek és a közös rózsafűzér imádság (több nyelven is) jellemző. A hótalpas mászáshoz és a gyalogtúrákhoz jó közepes kondició szükséges. A túravezetők az útvonalat az időjárási tényezőkre, a hóviszonyokra és egébb adottságokra való tekintettel megváltoztathatják.
 

Szükséges felszerelés:
réteges, szél és vízálló öltözködés, bejáratott túrabakancs, jegyzetfüzet, hálózsák, polifoam, 3 napi hideg élelem (reggelik , ebédek)

 

tovbbi Információ:
Molnár András: 30-926-6422

 

Jelentkezés